17 Mayıs 2007 Perşembe

Pamuk Puaça


Malzemeler:

1 su bardağı sivi yağ
6 yemek kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya
2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli oluyor)
Aldığı kadar un
üzerine yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Ilık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin.Hamurların içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin.En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine biraz su serpiştirin.

3 yorum:

pasta dedi ki...

ay harika tşk hatice soğol harika oldu ya binkat tşk

REYHAN dedi ki...

Biz 2 kişiyiz mayalı puca yı yaptıktan sonra yarısını şekillendirip pişirsem diğer yarısını dolapta bekletip 1-2 gün sonra pişirsem olurmu hepsini bitiremiyoruz.tşk.

hatice dedi ki...

Teşekkür ederim kızlar. Bu tarifi eski ev arkadaşımdan öğrenmiştim, gerçekten harika ve yumuşacık oluyor.
Dolapta bekletme işini hiç denemedim. Ama puaçayı şekillendirme aşamasında hamurla çok oynamazsanız daha yumuşak puaçalar elde edersiniz.