17 Mayıs 2007 Perşembe

Tuzlu Kek


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4 orta boy patates
2 adet havuç
2 paket kabartmatozu
yarım çay kaşığı karbonat
pulbiber, nane, maydanoz, karabiber
susam, çörek otu
3 su bardağı un
Yapılışı:
Patatesleri soyduktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın.
Havuçları rendeleyin. Yumurtayı cok az tuzla çırpın.
Yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırdıktan sonra unu, kabartmatozu ve karbonatı ilave edin, karıştırın.
Sırasıyla daha sonra patates, havuç ve diğer baharatları da ilave edip karıştırdıktan sonra, üzerine çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: