15 Mayıs 2007 Salı

Çikolatalı kek dilimleri


Malzemeler:

4 yemek kaşığı margarin
90 gr bitter çikolata iri parçalara bölünmüş
yarım su bardağı un
dörtte bir tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
dörtte bir su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya.

Yapılışı:

Fırını 160 C dereceye getirin. 20 cm’lik kek kalıbınızı yağlayın. Margarini ve çikolataları benmari usulü eritip ılıtın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin. Şekeri ve yumurtaları ayrı bir kapta mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı, sütü ve vanilyayı ekleyip çırpın. Unlu karışımı ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı kalıba döküp yarım saat pişirin. Kabınızın içinde tamamen soğumasını sağlayıp dilimleyin.

Hiç yorum yok: