17 Mayıs 2007 Perşembe

Profiterol


Hamuru için:
- 120 gr. margarin (1 çubuk) - 1 bardak su - 2 tatlı kasığı seker - bir cimdik tuz - 1 + 1/4 su bardağı un - 4 hafif çırpılmış yumurta (yaklaşık)
İçini doldurmak için:
- 1 yumurta sarisi - 10 yemek kaşığı tozşeker - 2 yemek kaşığı un - 2 yemek kaşığı nişasta - 2bucuk bardak sut
Üst sosu için:
2 bardak su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı kakao 1/2 su bardağı tozşeker isteğe göre 1/4 bardak çikolata damlası veya normal çikolata (sosa istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)

Hamurun Yapılışı:
- Yağ, su, seker ve tuzu bir tencerede birleştirip arasıra karıştırarak kaynatın. - Kaynar kaynamaz altını kapatıp içine unu birden atıp tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak yedirin. - Tekrar hafif ateşte tencerenin kenarlarından ayrılıp top gibi olana kadar yaklaşık bir dakika karıştırın. Ocaktan alıp 5-6 dakika ılınmaya bırakın. - Ilındıktan sonra içine yumurtaları azar azar elinizle veya mikserle yedirin. Kıvamı; hamur artik elinize hafifçe yapışacak, koyuca, seklini alacak bir kıvama gelmişse daha fazla çırpılmış yumurtadan koymayın. - Parsoment kâğıdı serilmiş tepsinize iki tatlı kaşığı ile sekil verip top top aralıklı olarak yerleştirin veya sıkma torbası ile sikin. - Önceden ısıtılmış 400F (200C) dereceli fırında 25 dakika kadar kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını hafifçe aralayarak fırında 5 dakika kadar bekletin. Sonra çıkarıp ılınmaya bırakın. - Daha sonra krema torbasına düz uç koyup hazırladığınız iç kremayı doldurup profiterollerin yan taraflarından içine sikin. - Bir geniş servis tabağı veya tepsisine dizip üst sosunu üzerine döküp buzdolabında soğutup servise hazır hale getirin.
İç kremasını yapmak için:
- yumurta sarisi ve sekeri bir tencerede çırpma aleti ile karıştırıp un ve nişastayı ilave edip yine karıştırın. - Sütü ilave edip karıştırın. Ocağın altını açıp orta ateşte pişirin. Katılaşıp kabarcıklar çıkmaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirip altını kapatın. 1 paket toz vanilya ve 1 kaşık margarini ilave edip ılıtın.
Üst Sosu Malzemesi:
-Nişasta, seker, kakaoyu karıştırıp suyu ilave ederek koyulaşana kadar pişirin. Çikolatalarıda ekleyip eridikten sonra altını kapatıp fındık büyüklüğünde yağ koyup karıştırıp profiterollerin üstüne dökün.

4 yorum:

zeynep_16 dedi ki...

ya ne güzl bi pasta bu bide becerebilsen offf off ben böle beceriksiz olursam evde kalacam:P:P

binnur dedi ki...

çok güzel bi tarif.ama yapması biraz beceri ve zaman istiyor heralde:)

hatice dedi ki...

Aslında çok zaman almıyor kızlar deneyince göreceksiniz. Yine de aynı tatda kolya bir tarif için "Alman Pasta" mızın tariflerine bakabilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin..

hatice dedi ki...

Aslında çok zaman almıyor kızlar deneyince göreceksiniz. Yine de aynı tatda kolya bir tarif için "Alman Pasta" mızın tariflerine bakabilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin..