10 Şubat 2008 Pazar

Cevizli-Havuçlu Kek

Malzemeler
Keki için:
-3 yumurta
-1.5 su bardağı şeker
-Rendelenmiş havuç(en fazla 2 su bardağı kadar)
-1 kase dövülmüş ceviz
-4 kaşık un(tepeleme ve elenmiş)
-2 tatlı kaşığı tarçın
-4 tatlı kaşığı kakao
-0.75 su bardağı sıvı yağ
-1 paket kabarma tozu
-1 paket vanilya
Kreması için:
-1 litre süt
-2 su bardağı şeker
-4 yemek kaşığı un
-1 yumurta
-1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın.
Sıvı yağı ekleyin.
Un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Son olarak havucu ve cevizi de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış tepsiye dökün ve 200 derecede 15 dakika pişirin.
Kek soğurken kremasını yapmaya başlayın.
Krema için tüm malzemeleri karıştırıp mikserde çırpın. Ocağa alıp kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kremayı kekin üzerine döküp üzerini de ceviz ve tarçınla süsleyin.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: