10 Şubat 2008 Pazar

Cevizli-Havuçlu Kek

Malzemeler
Keki için:
-3 yumurta
-1.5 su bardağı şeker
-Rendelenmiş havuç(en fazla 2 su bardağı kadar)
-1 kase dövülmüş ceviz
-4 kaşık un(tepeleme ve elenmiş)
-2 tatlı kaşığı tarçın
-4 tatlı kaşığı kakao
-0.75 su bardağı sıvı yağ
-1 paket kabarma tozu
-1 paket vanilya
Kreması için:
-1 litre süt
-2 su bardağı şeker
-4 yemek kaşığı un
-1 yumurta
-1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın.
Sıvı yağı ekleyin.
Un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Son olarak havucu ve cevizi de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış tepsiye dökün ve 200 derecede 15 dakika pişirin.
Kek soğurken kremasını yapmaya başlayın.
Krema için tüm malzemeleri karıştırıp mikserde çırpın. Ocağa alıp kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kremayı kekin üzerine döküp üzerini de ceviz ve tarçınla süsleyin.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

8 Şubat 2008 Cuma

Kadayıf

-150 gram margarin
-300 gram tel kadayıf
-dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)
Şerbeti için:
-3 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-Biraz limon suyu
Yapılışı
-Margarini eritin
-Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın.
-Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın.
-Tel kadayıfları iki parçaya ayırın ve birinci parçayı tepsinize döşeyin.
-Araya cevizleri yayın ve ikinci katı da tepsiye döşeyin.
Not: Kadayıfın iki tarafının da güzelce kızarmasını istiyorsanız altı piştiğinde fırından çıkarıp tepsiyi bir kağıdın üzerinde ters çevirin. Daha sonra kağıttan yavaş yavaş tekrar tepsiye koyun. Böylece tersyüz ettiğiniz kadayıfınızın diğer kısmını da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun..